הסכם זכיינות הינו הסכם שנחתם בין רשת עסקית (המכונה החברה המזכה) לבין אדם או גוף עסקי אחר. במסגרת הזכיינות החברה המזכה מעניקה לזכיין את הזכות להשתמש בשם המותג, בלוגו, בשיטות העבודה ובכל מה שקשור למותג שלה. בתמורה, הזכיין משלם לחברה המזכה סכום כסף (דמי זיכיון) ומסכים לעבוד לפי הכללים והתקנות של החברה.
הסכמי זכיינות מאפשרים לחברה המזכה, מצד אחד, להתרחב מהר יותר ולפתוח סניפים חדשים בלי להשקיע הרבה כסף. מנגד, ההסכם מאפשר לזכיין אפשרות לפתוח עסק עצמאי בעל סיכויי הצלחה גבוהים יחסית, בשל העובדה שהוא פועל תחת מותג מוכר.
הסכמי זכיינות נפוצים בענפים רבים, לרבות עסקי מזון (מסעדות), ביגוד, קמעונאות ועוד.
כל עוד הפעילות העסקית מתנהלת על פי ההסכם שני הצדדים יהיו מרוצים וימשיכו את ההסכם. אך מה קורה כאשר ההסכם מופר? כיצד מכמתים את הנזקים?
זקוק לחוות דעת כלכלית לעניין הפסדים כתוצאה מהפרת הסכם זכיינות - צור עם ד"ר תמיר לוי קשר, לקבלת ייעוץ חינם!
המרכז לאקטואריה משפטית, בניהולו של ד"ר תמיר לוי, מספק הערכות שווי חברה באיכות הגבוהה ביותר, המבוססות על נתונים ותחזיות אמינות.
חוות הדעת ניתנת בתוך יום עסקים אחד, כך שתוכלו לקבל את המידע הדרוש לכם במהירות ובקלות.
לייעוץ אישי מד"ר תמיר לוי חינם
ולקבלת חוות דעת הערכת שווי חברה בתוךיום אחד מלאו את הטופס, או צלצלו - 03-5472447 - שלוחה 3
הצטרפו לאלפי לקוחותינו המרוצים ול- 45+ לקוחות שבחרו לדרג אותנו בגוגל לעסק שלי ב-★ ★ ★ ★ ★
במאמר זה נדון בשאלה כיצד מכמתים נזק כתוצאה מהפרת הסכם זכיינות?
נזקים כתוצאה מהפרת הסכמים זיכיון יכולים להיגרם במקרים רבים, ובהם:
- המזכה מוכר מספר זכויות באותו אזור
- הזכיין סוגר את העסק בפתאומיות וגורם לפגיעה במוניטין של כל הרשת
- המזכה לא עומד בהתחייבויות להן התחייב בהסכם.
באופן עקרוני, קיימים שני סוגי נזקים, בכל הקשור לנזקים כתוצאה מהפרת הסכם זכיינות - הסוג הראשון הינו נזקים ישירים והסוג השני הינו נזקים עקיפים.
הנזקים הישירים קלים לאמידה, והם מתבטאים בהוצאות שנגרמו עקב ההפרה.
הסוג השני של הנזקים הינו נזקים עקיפים. נזקים אלה יכולים להיות נזקים כדוגמת קיטון בהכנסות, פגיעה במוניטין של הזכיין או של המזכה. הנזקים העקיפים קשים יותר לכימות, והם מחייבים מחשבה זהירה.
למרכז לאקטואריה משפטית, בניהולו של ד"ר תמיר לוי, Ph.D, ניסיון רב בכתיבת חוות דעת לענין נזקים כתוצאה מהפרת הסכם זכיינות, במגוון עסקים, ובהם מסעדות, מזון, תיווך ועוד. להלן מספר דוגמאות לתביעות בהן כתבנו חוות דעת כלכלית בנושא נזקים כתוצא מהפרת הסכם זכיינות:
- באחת מחוות הדעת נדרשנו לחוות דעתנו בכל הקשור לנזק שנגרם לזכיין – אשר התחייב לבצע שיפוץ מסעדה, באמצעות קבלן מטעם החברה המזכה. הקבלן התרשל בעבודות השיפוץ, וכתוצאה מכך נגרם נזק לזכיין.
- בתביעה אחרת כימתנו את הנזק שנגרם לחברה המזכה כתוצאה מכך שהזכיין סגר את המסעדה באופן פתאומי. במקרה זה הסגירה הפתאומית הביאה גם לפגיעה במוניטין של כל הרשת, וכתוצאה מכך נפגעו זכיינים אחרים.
- בתביעה נוספת עסקנו בשאלה מה הנזק שנגרם לזכיין כתוצאה מכך שהחברה המזכה מכרה שני זכיונות באותו אזור.
נזקים כתוצאה מהפרת הסכמי זכיינות בתחום המסעדות מחייב בחינה של סיכויי ההישרדות של העסק, בחינה של שווי העסק, ובחינה של השפעות נלוות
נגרם לכם נזק כתוצאה מהפרת הסכם זכיינות? צרו קשר לייעוץ חינם עם ד"ר תמיר לוי, Ph.D - מנכ"ל המרכז לאקטואריה משפטית.