מקצוע האקטואריה בישראל לא הוסדר על ידי המחוקק. יחד עם זאת, בשנת 1946 הוקמה בישראל אגודת האקטוארים ונרשמה כאגודה עותומנית. בשנת 1992 נרשמה האגודה העותומנית כעמותה לפי חוק העמותות תש"מ-1980, בשם "אגודת האקטוארים בישראל".
בשנת 1996 שונו תקנות האגודה על מנת להתאימן לנוסח הבינלאומי, אשר אומץ באותה עת ע"י מרבית אגודות האקטוארים המקבילות בחו"ל. ללא שינוי התקנות, תוך זמן שהוקצב לכך, היתה מוצאת האגודה מחברותה באגודה הבינלאומית. לאור האמור לעיל נדרשה אגודת האקטוארים בישראל, אשר הנה חברה באגודה הבינלאומית, לשנות את הסעיפים הרלבנטיים בתקנותיה ובכללי ההתנהגות כדי שתוכל להמשיך להיות חברה מלאה באגודה הבינלאומית.
האגודה נוסדה ע"י "דור מייסדים" (שמונה אקטוארים) אשר רכשו השכלתם האקטוארית בארצות מוצאם ועלו ארצה בשנים שלפני ואחרי קום המדינה. בשנת 1965 נוספו לאגודה שבעה אקטוארים נוספים. אלו היו אקדמאים אשר נשאו תארים במקצועות רלבטיים, אשר עבדו במשך מספר שנים בהנחיית "דור המייסדים". לאור המחסור באקטוארים ששרר בישראל, הועבר באופן חד פעמי קורס ללימודי אקטואריה באוניברסיטה העברית בירושלים. קורס זה כלל את כל המקצועות הנדרשים לשם עיסוק פעיל באקטואריה וסיימו אותו בהצלחה שלושה עשר בוגרים שהצטרפו כחברים לאגודת האקטוארים.
בשנת 1967, לאחר מלחמת ששת הימים, התקבלו לאגודת האקטוארים חברים נוספים שהגיעו ארצה כעולים חדשים, מתוקף היותם אקטוארים פעילים בארצות מוצאם. קורס נוסף להכשרת אקטוארים נפתח בשנת 1977 באוניברסיטת תל אביב. קורס זה גם הוא כלל את כל המקצועות הנדרשים לשם עיסוק פעיל באקטואריה, וסיימו אותו 23 בוגרים אשר נתקבלו כאקטוארים - חברים מלאים באגודת האקטוארים.
בשנת 1989 נפתח קורס ללימודי אקטואריה באוניברסיטת חיפה. הקורס ללימודי האקטואריה לא כלל את כל המקצועות הנדרשים לעיסוק במקצוע האקטואריה, וכדי להתקבל כחבר מלא באגודת האקטואר, היה על בוגר הקורס, לעמוד בבחינות נוספות ולצבור נסיון מעשי כאקטואר.
הקורס נפתח כאשר אוניברסיטת חיפה התקשרה עם מכון האקטוארים בלונדון ("The Institute Of Actuaries"). מכון האקטוארים בלונדון העניק לאוניברסיטת את הזכות ללמד את המקצועות הדרושים לשם קבלת דיפלומה ב"טכניקות האקטואריה". דיפלומה זו מהווה רק שלב ראשון בדרך לקבלת תואר "חבר במכון האקטוארים הבריטי". באותה עת, על מנת לקבל תואר חבר במכון הבריטי, נדרש מי שסיים בהצלחה את השלב הראשון של לימודי האקטואריה, להוסיף ולהשלים בחינות במקצועות נוספים.